Ettan
En del av sla.se
Resor
Shoppa smart och shoppa på rean.
Foto: Shutterstock
Shoppa smart och shoppa på rean.

Reafynda i weekendstäderna

Åk till New York i december för bästa rean.
Foto: Paulina
Åk till New York i december för bästa rean.
Shoppa loss i härliga Barcelona.
Foto: Stefan Gudmunsson
Shoppa loss i härliga Barcelona.
Rea i London.
Foto: Paulina
Rea i London.
Flyg till reashoppingen
Londonfr. 233 kr
Barcelonafr. 458 kr
Berlinfr. 499 kr
Parisfr. 515 kr
Köpenhamnfr. 567 kr
New Yorkfr. 2 655 kr
Prisvärda hotell

Shoppa på rean i städer som London, New York & Paris

Att shoppa utomlands, i en mysig storstad, är ofta roligare än att shoppa hemma. Ett tips är att passa på när det är rea i de stora shoppingstäderna. Det går då att göra riktiga fynd och kap, och ett tips är att åka med mycket plats kvar i resväskan!
Här är några utvalda städer som vi kan rekommendera dig att shoppa i. För att göra de bästa fynden ska du åka när det är rea. Vanligtvis är det rea i januari och mitt i sommaren. Spana in den stad du är mest sugen på!
Reashoppa i London
Hit ska du åka i januari eller mitt i sommaren, vanligtvis pågår den stora sommarrean från mitten av juni och juli ut. Londons stora reor är alltid riktigt bra reor. Kolla in de stora varuhusen som Selfridges och Westfield och trängs på Oxford och Regent Street. Var beredd på att just trängas, det är mycket folk men har du tålamod finns chansen till riktiga fynd.
New York – Black Friday
Black Friday kallas dagen som infaller efter tacksägelsedagen i USA, vanligtvis en av de första fredagarna i slutet av november/början av december. Det är den här dagen som julhandeln startar men också årets största rea. Alla butiker har öppet från tidig morgon, vissa till och med från midnatt, och stänger sent på kvällen. Räkna med shoppingkaos, och att du får trängas. Men här finns chansen att göra rejäla fynd. Rean fortsätter sedan under hela december.
Shoppa på rea i Berlin
Berlin har verkligen blivit en riktigt het och trendig shoppingstad med varuhus, kedjor och vintagebutiker. Vinterrean börjar vanligtvis sista veckan i januari och den första i februari. Tidigare skulle alla butiker och affärer starta samtidigt, men nu är det valfritt. Ibland har vissa butiker/varuhus även rea strax före jul men det säkraste är att åka i januari då de största reorna pågår.
Rea i Köpenhamn
Det är många svenskar som tar sig över bron och shoppar i den danska mode- och huvudstaden Köpenhamn. Danskarna är bra på mode och vill du ha det allra senaste är det här du ska shoppa. Köpenhamns sommarrea startar i mitten/slutet av juni. Även i Köpenhamn är det januarirea. Håll utkik på Strøget, spana in de mindre butikerna på tvärgatorna och ta en runda på de stora varuhusen Illum och Magasin.
J'adore Paris
Paris är känt som modestaden nummer ett. Här finns alla de stora märkena representerade, men staden är också känt för dess vintagebutiker. Det vill säga, det finns något för de flesta som gillar att shoppa. Januarirean i Paris pågår långt in i februari och brukar erbjuda 30-70 % på priset. Vinterrean brukar vara mellan 11 januari och 21 februari och sommarrean 24 juni till 23 juli ungefär.
Shoppingstaden Barcelona
Barcelona är en favorit hos många svenskar, inte bara för shoppingen, utan också för kombinationen strand, storstad och den härliga stämningen. I Barcelona börjar januarirean den 7 januari. Sommartid startar ofta de stora reorna runt 1 juli, och hela juli går det att fynda rejält. Spana speciellt in den stora spanska modekedjan Zara, som redan innan rean är billigare än här hemma i Sverige.
Paulina
Paulina Orell
Publicerad: 2013-10-25
Uppdaterad: 2015-11-22
Erbjudanden till shoppingweekend
Fler artiklar