Ettan
En del av sla.se
Resor
Det finns många prisvärda weekendresmål, som London.
Foto: Shutterstock
Det finns många prisvärda weekendresmål, som London.

Billiga weekendpaket under 2000

Unna dig några dagar utomlands i vinter

Hoppa på ett flyg till någon av Europas vackra storstäder och njut av en weekend med shopping, god mat, spännande sevärdheter och ett trevligt hotell. Vi har plockat fram resmål där du kan få flyg och boende för under 2000 kronor.
Vintern är lång och mörk och då kan det vara skönt att få komma bort, om än bara för några dagar. Det finns många resmål ute i Europa som passar perfekt för en weekendresa – och som dessutom är snäll mot din plånbok. Shoppa loss i London, fotografera vackra sevärdheter i Rom eller ta del av det heta nöjeslivet i Berlin. Vi har valt ut resmål som har flyg och hotell under 2000 kronor. Priset gäller per person med avresa fram till och med 29 februari 2016. Hotellpriset avser två nätter.
London – lockar med sevärdheter och shopping
Fish and chips, Shakespeare, Big Ben, Buckingham Palace och röda telefonkioser – detta är bara en bråkdel av vad London erbjuder. Den engelska huvudstaden har hundratals kända sevärdheter, så välj gärna ut några du vill se innan du åker hit. Förutom att se saker så lockar London med sitt enorma shoppingutbud.
Flyg till London
Oslofr. 233 kr
Göteborgfr. 238 kr
Köpenhamnfr. 298 kr
Stockholmfr. 299 kr
Prisvärda hotell i London
Rom – världsmetropol för historia
När du åker till Rom så gäller det att ha kameran redo – här duggar de historiska sevärdheterna tätt. Amfiteaterna Colosseum, Spanska trappan, fontänen Fontana di Trevi, Peterskyrkan och Vatikanstaten för att bara nämna några. Samtidigt är det en trendig stad i Italien med många restauranger och härliga uteställen.
Flyg till Rom
Stockholmfr. 380 kr
Köpenhamnfr. 652 kr
Göteborgfr. 1 497 kr
Prisvärda hotell i Rom
Berlin – levande storstad med hett nöjesliv
Förutom den såklart välkända Berlin-muren så lockar den tyska metropolen med breda boulevarder, trendig shopping, vintagebutiker och massor av restauranger. Den här levande storstaden har dessutom ett hett nattliv och det öppnar ständigt nya klubbar. Gör även ett besök vid sevärdheter som Checkpoint Charlie och Brandenburger Tor.
Flyg till Berlin
Stockholmfr. 380 kr
Köpenhamnfr. 652 kr
Göteborgfr. 1 497 kr
Prisvärda hotell i Berlin
Prag – bjuder på historia och öl
Är du sugen på historia så är Prag en av världens mest välbevarade weekendstäder med mäktiga broar, takspiror och borgar. Här får du gärna se Pragborgen, Karlsbron, det astronomiska uret på Gamlastadstorg och Vaclavplatsen. Många kallar detta för ölets hemstad så gillar du öl är det en hit att besöka ett ölbryggeri.
Flyg till Prag
Göteborgfr. 260 kr
Köpenhamnfr. 437 kr
Stockholmfr. 644 kr
Oslofr. 1 468 kr
Prisvärda hotell i Prag
Amsterdam – kanalernas stad i Nederländerna
Amsterdam är en storstad i litet format som du gärna upptäcker till fots eller på cykel. Här finns ett enormt kanalsystem, husbåtar, väderkvarnar, tulpaner, mysiga caféer, lyxiga restauranger och ett bra nattliv. Missa inte sevärdheter som Anne Franks Hus och Rijksmuseum Vincent van Gogh.
Flyg till Amsterdam
Stockholmfr. 879 kr
Köpenhamnfr. 952 kr
Göteborgfr. 1 409 kr
Prisvärda hotell i Amsterdam
Barcelona – myllrande storstad med shopping och fotboll
I Spaniens näst största stad Barcelona är det allt från fotboll till shopping och sevärdheter som gäller. Stadens mest kända landmärke är Sagrada Família, en katedral som man fortfarande bygger på. Andra sevärdheter är Parc Güell, Picassomuseet, den hektiska gågatan Las Ramblas och fotbollsarenan Camp Nou.
Flyg till Barcelona
Köpenhamnfr. 458 kr
Stockholmfr. 613 kr
Göteborgfr. 714 kr
Prisvärda hotell i Barcelona
Fler billiga flygstolar
Londonfr. 233 kr
Milanofr. 268 kr
Romfr. 380 kr
Alicantefr. 456 kr
Barcelonafr. 458 kr
Malagafr. 461 kr
Palma de Mallorcafr. 483 kr
Parisfr. 515 kr
Köpenhamnfr. 567 kr
Istanbulfr. 989 kr
Antalyafr. 1 044 kr
Splitfr. 1 068 kr
Atenfr. 1 109 kr
Lissabonfr. 1 156 kr
Las Palmasfr. 1 358 kr
Chaniafr. 1 459 kr
Teresen
Terese Nilsson
Publicerad: 2014-10-26
Uppdaterad: 2015-11-23
Ta del av bra weekenderbjudanden
Fler artiklar