Ettan
En del av sla.se
Resor
Fånga en våg eller en perfekt bild i Asien.
Foto: Shutterstock
Fånga en våg eller en perfekt bild i Asien.

5 surfspots i Asien

Billiga flyg till Asien
Bangkokfr. 7 618 kr

Aktivera dig med cool surfing på din semesterresa

Du behöver inte vara proffs för att surfa i Asien. Här finns surfing på alla nivåer. Läs vidare och hitta just ditt surfparadis.
Kuta Beach, Bali
Balis kanske mest kända resmål som förr var en tyst och lugn fiskeby. Idag är det surfing som står i fokus tillsammans med ett brett utbud av nöje och shopping. Inget lugn och ro-resmål med andra ord. Bali är Australiensarnas Kanarieöarna, så räkna med att stöta på en och annan aussie här. Sandstranden är tre kilometer lång och här kan såväl nybörjaren som den erfarne ta sig an vågorna. Bäst väder för surfing får du i maj till oktober.
Siargao, Filippinerna
Ett magiskt resmål som har mer än bara fantastisk surf. Här kan du upptäcka regnskog med häftiga vattenfall, kokospalmer och vita stränder. Varje höst, i slutet av september eller början av oktober, hålls surftävlingen Siargao Cup. Den lockar mängder av surfare och är en av landets största sporttävlingar. Ska du inte delta är ett tips att undvika ön under den här perioden då det blir dyrt och trångt på Siargao, som har en yta som är mindre än halva Öland. I övrigt är detta fortfarande ett prisvärt resmål, men som sagt fler och fler hittar hit, så passa på nu. Hit åker du bäst i november - mars.
Sri Lanka
Sri Lanka har flera stränder för surfing. Här är vågorna inte alltför stora, utan här går det att ha skoj oavsett nivå. På Arugam Bay som ligger på Sri Lankas sydöstra kust är botten en mix av sand och stenar. Arugam Bay är ett litet samhälle med en huvudgata och här kretsar mycket kring surfing. Andra surfspots i Sri Lanka är Mirissa som är en liten by med en paradisstrand där både icke surfare och surfare trivs. Vissa delar av stranden har små vänliga badbvågor medan andra delar har tuffare surfvågor. Bästa tid för en semester på Sri Lanka är maj - oktober på östra sidan och november - mars på sydvästsidan.
Sabah, Borneo
Borneo är inte en lika känd surfdestination som Indonesien, men här hittar du folktomma stränder och bra vågor, både för nybörjaren och proffset. Här hittar du två stränder som är speciellt bra för surfing. Tanjung Aru är en perfekt strand för nybörjaren med sina fina förhållanden. Kudat ger en del större och mer utmanande vågor där de erfarna surfarna kan roa sig. Undvik denna stranden om det är första gångerna du surfar. I december går Borneo Surf Festival av stapeln i Sabah. Den bästa tiden för att åka hit är december till mars.
Phuket
De bästa stränderna för surfing på Phuket är Kalim Beach, Kata Beach och Surin Beach. Här är surfingen lite snällare vilket passar dig som är ny på brädan. Här är också kitesurfing poppis och då passar västkusten bäst. På Kalim Beach får du den bästa surfingen. Här passar det bäst för den lite mer erfarna. Kusten är lite stenig och gömmer också att grunt korallrev. Kata Beach är surfmekkat på Phuket. Det finns många små surfshoppar och surfarna trängs här under högsäsong. Här har både nybörjare som proffs skoj i vågorna. Surin Beach har den tuffaste surfingen på Phuket. Här trivs den erfarne surfaren bäst. Vågorna är tuffa och kan bli upp emot två meter. Passa stenformationen som finns i mitten av stranden, surfa säkrast i båda ändarna av stranden.
Surfingen här är bäst mellan maj - oktober.
Paulina
Paulina Orell
Publicerad: 2016-02-12
Erbjudanden - Aktiva resor
Fler artiklar