Ettan
En del av sla.se
Resor
Promenera från Monaco till Cap d'Ail
Foto: Shutterstock
Promenera från Monaco till Cap d'Ail

5 måsten på Franska rivieran

Utsikt från Eze Village
Foto: Shutterstock
Utsikt från Eze Village
Gorges du Verdon kallas Frankrikes Grand Canyon
Foto: Shutterstock
Gorges du Verdon kallas Frankrikes Grand Canyon
Billiga flyg till Nice
Köpenhamnfr. 767 kr
Stockholmfr. 815 kr
Göteborgfr. 1 565 kr
Oslofr. 2 695 kr
Malmöfr. 4 290 kr
Luleåfr. 4 562 kr
Hotell på franska Rivieran

Bienvenue sur la Côte d'Azur

Franska rivieran är känd för jetset, lyx och flådiga hotell. Men här finns faktiskt något för de flesta. Här har vi valt ut 5 lyxiga tips för dig som vill sätta guldkant på semestern.
Börja morgonen med en croissant och en cappuccino i solen på en uteservering utmed havet. Bara det i sig är härligt. Här kommer 5 andra to do's att krydda din vistelse på Franska rivieran med.
1. Rivierans bästa restaurang?
La Chévre D'Or betyder den gyllene geten och ligger högt uppe på en bergsklippa i den lilla byn Eze Village med en vidunderlig utsikt över Medelhavet. Det här är även ett 5-stjärnigt hotell, ett café och ett spa. Restaurangen har haft Michelinstjärnor i över 15 års tid. Eze Village ligger cirka 10 kilometer öster om Nice. Till byn går det tåg från Nice, sedan kan du som gillar en utmaning promenera upp till La Chèvre D'Or vilket tar cirka 1,5 timme. Annars rekommenderar vi att du tar en taxi.
2. Magisk promenad
Promenaden mellan Monaco och Cap d'Ail är magisk. Hit är det smidigt att ta sig med tåget från Nice till stationen i Monaco. Efter en kort promenad ner från tågstationen möter du havet. Välj inte en blåsig dag då delar av den här fantastiska promenaden kan vara avstängd. Du går utmed havet och når snabbt den häftiga vägen som leder fram på en smal gång med vågorna precis snett under. När du når restaurangen Le Cabanon, ta en dricka eller lunch i skuggan. Promenaden fortsätter sedan och nästa paus tar du i en skön soffa på La Pinedes uteservering. På sista biten rundar du udden Cap Mala. Det är egentligen bara den sista biten som kan vara lite krävande och trixig. Ta med mycket vatten på vägen, badkläder och solskydd. På flera platser utmed vägen finns möjlighet att ta ett dopp för att svalka sig.
3. Frankrikes Grand Canyon
Hyr en bil och kör uppåt i landet från Nice. Upptäck ravinen Gorges du Verdon som kan vara ett av Europas mäktigaste naturfenomen. Här kan du promenera i utmanande terräng, eller bara fota det fantastiska landskapet från en av utsiktsplatserna. Nere vid floden Verdon kan du paddla i trampbåtar på det grönblå vattnet. Det är cirka 15 mil från Nice, en perfekt dagsutflykt. Eller så checkar du in på något hotell och tar två dagar i den här magiska miljön.
4. Båttur utmed kusten till Saint Tropez
Saint Tropez var en gång en lugn fiskeby. Numera förknippar många den med party, jetset och kändisar. På sommaren kan bilvägen hit vara en mardröm. Köerna kan vara i timmar. Ett tips är då att ta båten från Nice. Här är inga köer och du får också en fantastisk utsikt över rivieran från havet. Båtturen tar cirka 2,5 timme och avgår klockan 09:00 från Nice, du åker hem igen 16:30. På sommaren går turen alla dagar utom måndagar.
5. Ett måste-köp
Olivolja to die for. Nicolas Alziaris olivolja är en av världens bästa. Här kostar den nästan ingenting om man jämför med att köpa den i Sverige. Alziaris har tillverkat olivolja sedan 1868 och deras signifikanta burkar syns i trendiga kök världen över. På 1920-talet startades en butik i Nice centrala äldre del och den butiken finns kvar än idag. Adress, 14 rue Saint François de Paule. Ett måste att ta med sig hem helt enkelt.
Paulina
Paulina Orell
Publicerad: 2016-03-14
Erbjudanden södra Frankrike
Fler artiklar