Ettan
En del av sla.se
Resor
Route 66 - Upplev denna omtalade väg
Foto: Thinkstock
Route 66 - Upplev denna omtalade väg

4 spännande roadtrips i USA

Fantastisk natur vid Highway 1.
Foto: Thinkstock
Fantastisk natur vid Highway 1.
Countrymusikens hem - Nashville.
Foto: Thinkstock
Countrymusikens hem - Nashville.

Hyr bil och upplev USA bakom ratten

USA har enormt mycket att se och göra. Hyr du bil, vilket både är billigt och skoj, får du se ännu mer. Vi har tagit fram 4 fantastiska roadtrips för dig som vill upptäcka mer av det bilburna landet USA.
Vill du ha sol och värme, uppleva countryns historia, köra utmed fantastisk natur, korsa hela landet eller fånga de otroliga nationalparkerna och Las Vegas? Här är 4 roadtrips du sent kommer att glömma...
Route 66 - Allt utmed en väg
Route 66 sträcker sig från Chicago till Los Angeles. Här upplever du otrolig natur, små orter med bara ett fåtal hus, prärielandskap, större städer och många motell utmed vägen. Ett tips är att redan innan planera era avstickare ni vill göra. Exempelvis kan du göra avstickare till Las Vegas och Grand Canyon. Motellen utmed vägen är perfekta att bo på, har gratis parkering, fräscha rum och är väldigt lättillgängliga. Att korsa USA är mångas dröm, ta god tid på dig och se till att ha air condition och bunkra med vatten.
Highway 1 - California dreaming
En av världens vackraste bilvägar är Highway 1 i Kalifornien. Välj att flyga till San Francisco, stanna några dagar och upplev en fantastisk stad. Hyr en bil och kör sedan söderut ner mot Los Angeles. Genom att köra söderut får du den perfekta utsikten rakt utanför bilfönstret. Det finns många småorter som är väl värda att stanna till vid, kanske övernatta och sedan fortsätta. Även om den här vägen bara är ca 60 mil lång och går att köra i ett svep ska man stanna och njuta. Tips på stopp är Monterey, Carmel, Santa Barbara och Santa Monica.
Musik i fokus i Memphis och Nashville
Music City, som Nashville kallas i USA, ligger i delstaten Tennessee. Här ligger alla de stora skivbolagens huvudkontor och det finns massor av country- och westernställen. Om du gillar musik, framförallt country är det ett måste att köra runt i Nashville och även i grannstaden Memphis, som var Elvis hemstad. Besök musikstudios, Graceland, bilmuseum, westernhak och countrybarer.
Florida - Upplev The Sunshine State
I Florida är det perfekt att hyra bil och ta sig runt denna soliga delstat. Ta svängen om Orlando för Disney World och Universal Studios. Åk sedan västkusten ner för lugnare och mindre turistiga ställen, fantastiska stränder och exotiska platser. Från Naples går vägen över Everglades mot Miami. Med Miami som utgångspunkt går det att åka norrut för fler badorter, in mot Everglades för krokodiler och alligatorer och söderut, ut på fantastiska Key West. Det finns mycket att se och göra i Florida så ett tips är att bestämma er rutt innan ni åker beroende på vad ni vill se och göra.
Hyrbilstips för att hyra bil i USA
Boka bilen hemifrån och boka en stor bil med gott om plats, ni ska ändå vistas i bilen en hel del. Boka också till GPS och se till att bilen har air condition. Miniålder för att köra bil i USA är 21 år och du måste haft körkort minst i ett år. Boka till försäkring vid bokningstillfället hemifrån, då får du en försäkring som är jämförbar med en svensk bilförsäkring. Samma försäkring går inte att få på plats. Kolla om er egen reseförsäkring inkluderar självriskeliminering, annars kan det vara bra att lägga till det. Kör försiktigt och använd ditt sunda förnuft!
Paulina
Paulina Orell
Publicerad: 2014-05-01
Uppdaterad: 2016-06-29
Spana in alla erbjudanden till USA
Fler artiklar