Ettan
En del av sla.se
Resor
Spa när det är som bäst, här på Ystad Saltsjöbad i Skåne.
Foto: Ystad Saltsjöbad
Spa när det är som bäst, här på Ystad Saltsjöbad i Skåne.

4 sköna spapaket på hemmaplan

Njut i japansk stil på vackra Yasuragi.
Foto: Yasuragi
Njut i japansk stil på vackra Yasuragi.
Boka Lilla Spahelgen på Åkerblads Gästgiveri.
Foto: Åkerblads Gästgiveri
Boka Lilla Spahelgen på Åkerblads Gästgiveri.
Falkenberg Strandbad lockar bland annat med det sköna paketet Vardagslyx.
Foto: Falkenberg Strandbad
Falkenberg Strandbad lockar bland annat med det sköna paketet Vardagslyx.

Unna dig en avkopplande weekend i Sverige

Unna dig själv lite vardagslyx och boka in en skön spaweekend. Här får du fyra sköna spapaket på hemmaplan att längta till, eller att överraska någon med.
Det är enkelt att unna sig något lyxigt. Efter en lång vinter med lite ljus och mycket kyla kan det vara skönt att rå om kropp och själ. Ett enkelt sätt är att unna sig en spaweekend med skön behandling, avkopplande relaxavdelning, mjuk säng och en lyxig middag med någon du tycker om. Här får du fyra sköna spapaket och massor av härliga erbjudanden i Sverige.
Sandshell på Ystad Saltsjöbad
Vardagslyx är en underdrift på Ystad Saltsjöbad. Här kan du boka in olika paket där Sandshell är ett av de mest populära. I paketet ingår förutom övernattning även 3-rätters middag på ankomstkvällen och en stor frukostbuffé på avresedagen, dessutom har du full tillgång till deras SPA-avdelning och aktivitetspass. Tofflor, badrock och extra handdukar ingår och finns på rummet vid ankomst. Hotellet ligger vackert precis vid stranden i Ystad. Inredningen och maten håller mycket hög standard, där frukosten är helt outstanding. Boka gärna till en Creek Experience där inomhusmiljön påminner om en tropisk regnskog och där du kan njuta av bland annat bastu, hamam och lerinpackning.
Pris för Sandshell-paketet: från 1810 kronor per person i Superior rum
Teppanyaki på Yasuragi
Japaninspirerade Yasuragi utanför Stockholm är en annan återkommande favorit, inte bara på grund av sina lyxiga SPA-behandlingar. Yasuragi vann 2015 priset som Årets Spakök i förnäma SPA Awards. I det smakfulla övernattningspaketet Teppanyaki ingår övernattning, frukost, Teppanyakimiddag, aktiviteter enligt dagsprogram, entré till Japanska badet, te- och fruktbuffé, japansk bomullsrock och badkläder. Prova gärna någon av alla aktiviteter som hotellet erbjuder, vad sägs om Sauna Yoga, Zenmeditation eller Qi Gong?
Pris för Teppanyaki-paketet: från 1800 kronor per person i standardrum
Lilla Spahelgen på Åkerblads Gästgiveri
Åkerblads Gästgiveri är en anrik gård från 1400-talet som lockar med en ny och fräsch SPA-avdelning. Lilla Spahelgen börjar på lördagen med en 4-rätters middag som är ihopsatt efter säsong. Natten spenderas i dubbelrum, men du kan även lyxa till det och boka en SPA-svit med utsikt över Siljan. På söndagen vaknar du upp till en stor frukostbuffé och kan sedan koppla av vid poolen och i bastun. Som om detta inte vore nog ingår en 20 minuters spakur i det nybyggda skönhetsloftet. I paketet ingår även lunch på söndagen. Hotellet hittar du i Tällberg i Dalarna.
Pris för Lilla Spahelgen: från 1915 kronor per person i standardrum
Vardagslyx på Falkenberg Strandbad
Falkenberg Strandbad är ett vackert spahotell i äkta Hamptonstil som ligger precis vid stranden och är en spafavorit som många återvänder till. I det populära SPA-paketet Vardagslyx ingår utöver övernattning även en 3-rättersmiddag, en stor frukost och ett Ivory-paket i The Retreat Club. Ivory-paketet innebär en SPA-upplevelse med sköna ritualer från hela världen som fotbad, basturitual och oljebehandling. Avsluta kvällen med en god och mysig middag på tu man hand. Hotellet har en väldigt varm och inbjudande inredning och med stranden precis utanför kan den modiga ta ett svalkande vinterdopp, alternativt promenera ut på piren för att rensa hjärnan. Hotellet erbjuder även både barnpassning och lekrum ifall ni inte vill eller kan lämna guldklimparna hemma.
Pris för Vardagslyx-paketet: från 1195 kronor per person i standardrum, gäller måndag till torsdag.
Linae
Lina Eklund
Publicerad: 2016-01-30
Svenska erbjudanden
Fler artiklar