Ettan
En del av sla.se
Resor
Weekend + Sverige = Avkoppling
Foto: Arken Hotel & Art Garden Spa
Weekend + Sverige = Avkoppling

10 sköna weekendpaket i Sverige

Svenskt strandparadis – 52 steg från vattenbrynet
Foto: Varbergs Kusthotell
Svenskt strandparadis – 52 steg från vattenbrynet
Nääs fabriker utanför Göteborg är ett riktigt smultronställe.
Foto: Nääs fabriker
Nääs fabriker utanför Göteborg är ett riktigt smultronställe.
Tofta Herrgård är en oas från 1500-talet.
Foto: Tofta Herrgård
Tofta Herrgård är en oas från 1500-talet.
Populära hotell i Sverige

Ta en paus i vardagen med en grym weekendresa

Du behöver inte åka långt för att koppla av. Vad kan bli bättre än att komma iväg en helg och bli bortskämd med god mat, trevliga aktiviteter och fint boende? Sverige har mycket att erbjuda och här tipsar vi om tio paket för alla smaker.
Att åka på weekend är ett populärt sätt att fly vardagen. Genom att stanna på hemmaplan kan du lägga någa extra kronor på paketen som ofta är riktigt lyxiga. Ta med dig din kärlek, mamma, bror eller bästa kompisen. Här tipsar vi om både lugna spahelger och mer aktiva dagar.
Avslappnat och lyxigt
Lyxweekend i Småland
Hestraviken hotell och restaurang ligger naturskönt i Isaberg i Småland. Alla rum har egen terrass eller balkong, där ni kan dricka ett glas champagne innan en härlig 5-rättersmiddag.
Pris: Från 2095 kronor per person.
Ingår: Övernattning, 5-rätters gourmetmiddag med drink och kaffe, champagne, bukett med rosor, frukt och praliner på rummet på ankomstdagen samt stor lantfrukostbuffé.
Thalasso treatment vid havet i Varberg
Precis vid vattnet i Varberg ligger Varbergs Kusthotell, med en känsla av att vara utomlands. Här kan du skämma bort dig i spadelen med bad och behandling. I Varberg har det druckits brunn och badats kur i 200 år.
Pris: Från 4020 kronor per person.
Ingår: Övernattning, frukost, 60 min med valfri terapeut, 2-rätters supé, Thalassospa, gym och lån av badrock och handduk samt tofflor.
Vardagslyx i Göteborg
Bo på Arken hotel i Göteborg och njut av Art Garden Spa. En lugn oas men ändå med närheten till stadens puls. Går att kombinera med ett besök på Liseberg.
Pris: Från 1490 kronor per person.
Ingår: Tillgång till spa, 3-rätters middag i restaurangen, frukost, skön badrock och tofflor, en övernattning och lunchbuffé på avresedagen.
Romantikpaket med guldkant i Vadstena
Åk på lyxig och romantisk weekend i en medeltida klostermiljö på Vadstena Klosterhotel. Härlig atmosfär och mycket tid för varandra.
Pris: Från 3500 kronor per person.
Ingår: egen svit, tillgång till privat relaxavdelning, egen massör – 1,5 timmes massage, mousserande vin på rummet, färska röda rosor på rummet, chokladdoppade jordgubbar, 5-rätters middag i Restaurant Munkklostret, spaentré med sparitual och stor frukostbuffe i kungasalen.
Getaway på Sankt Jörgen Park Resort
Tio minuter från Göteborgs city hittar du ett av Sveriges bästa spa, Sankt Jörgen Park Resort. En modern country club med utsikt över Göteborg s skyline.
Pris: Från 1990 kronor per person.
Ingår: övernattning, prisbelönt Sparitual, 3-rätters supé, frukostbuffé , entré till Sport Club med gym, utegym samt gruppträningspass, fri entré till vår poollounge, badrock att låna och flip-flop att ta med hem.
Blandade weekendpaket på hemmaplan
Ostron- & champagnefredag i Småland
Starta helgen på bästa sätt, låt bubblet flöda och njut av det bästa havet har att erbjuda – ostron.
Pris: Från 1595 kronor per person
Ingår: ett glas champagne och två ostron i Glasbaren, 3-rätters supé, en övernattning, frukostbuffé, morgonrock och tofflor på rummet, entré till spaavdelningen.
Härlig helgstart på Nääs Fabriker
Strax utanför Göteborg ligger det här unika hotellet med ett vackert läge alldeles intill sjön Mjörn. I området finns även mysiga butiker att strosa omkring i. Toppa det här med träning och du har allt.
Pris: Från 1110 kronor per person, gäller 18/3-16 och och 27/5-16
Ingår: en övernattning, utomhusträning med NatureFitness, fri tillgång till hotellets sjöbastu, 10 % i flera butiker i området, 2-rätters middag och en generös frukostbuffé.
Golf och smakupplevelse i Skåne
På Bjärnehalvön i Skåne kombinerar du golf med en härlig smakupplevelse och övernattning på Torekov Hotell.
Pris: Från 1795 kronor per person
Ingår: tvårättersmeny i Bistron, övernattning, frukostbuffé, SPA, gym och greenfee.
Herrgårdspaket på Bästkusten
Mellan Kungälv och Marstrand, med närhet till såväl hav som storstad, ligger den lugna oasen Tofta Herrgård. Byggnaden har anor från 1500-talet och här kan du bland annat spela golf, rida och låna en cykel för att utforska området.
Pris: Från 1590 kronor per person, erbjuds lördag – söndag samt under sommaren
Ingår: eftermiddagskaffe, ett glas mousserande innan middagen, 3-rätters herrgårdsmeny, övernattning och frukostbuffé.
Tågluffa och upplev Sverige med Inlandsbanan
Med Inlandsbanekortet når du 1/3 av Sverige! Under två veckor reser du obegränsat på Inlandsbanan, gör spännande avstickare till närliggande äventyr och fortsätter resan när du själv vill.
Pris: 1995 kronor
Ingår: Åk obegränsat under två veckor. Barn och pensionärer reser billigare.
Linae
Lina Eklund
Publicerad: 2016-02-25
Bra erbjudanden i Sverige
Alla weekendpaket i Sverige
Fler artiklar