Ettan
En del av sla.se
Resor
Shoppa på rean i en mysig storstad
Foto: iStock
Shoppa på rean i en mysig storstad

Stor januarirea i Europa

Fynda på årets första rea

Januari = rea! Vi har valt ut 5 städer som garanterat kommer att ge dig fantastiska shoppingupplevelser när januarirean drar igång. Packa väskan och åk på en shoppingweekend i januari.
När julen är över är det januari-rean som lockar oss ut i Europa för att köpa allt vi inte fick i julklapp till extra bra priser. Får du tag i en billig flygbiljett och ett hotell som inte kostar skjortan är det ännu bättre, då har du mer pengar att shoppa för. Vi har letat fram billiga resor till fem storstäder i Europa som har fantastisk shopping.
London
En klassiker när det kommer till januari-rea är London. Få städer, om någon, i Europa kan matcha det urvalet du kan hitta här. Shoppinggatan Oxford Street har de flesta besökt en eller flera gånger, och här ligger bra klädbutiker på rad. Ett stopp i den enorma Topshop-butiken får man inte gå miste om när man är här. London har också flera gigantiska köpcenter, perfekt om vädret inte är så bra. Dra till Westfield i Sheperd´s Bush som har både vanliga butiker och lyxbutiker som Louis Vuitton och Prada. Ett besök på varuhuset Liberty är heller aldrig fel. Det ligger i början av Carnaby Street som också har många andra bra butiker.
Köpenhamn
En favorit bland oss svenska, vilket man kan förstå med tanke på närheten. Här finns mängder med shoppingmöjligheter och mysiga caféer med goda bakverk. Strosa på Strøget - världens längsta och äldsta gågata - och shoppa i allt från märkesbutiker till budgetkedjor, danska såväl som internationella. Om du behöver en paus slår du dig ner på en restaurang eller ett café. I Latinerkvarteret ligger några av Köpenhamns bästa vintage- och second hand-butiker. Læderstræde är ett charmigt och lite lugnare alternativ till Strøget med små, individuella kläd-, smycke- och inredningsbutiker samt mysiga caféer. Efter shoppingturen är du värd en drink i den stiliga källaren på Rubys.
Milano
Vill du köpa lyxmärken till låga priser ska du sätta kurs mot modehuvudstaden Milano. Allt på ett ställe får du i den gyllene fyrkanten mellan gatorna Via Della Spiga, Via Montenapoleone och Via Sant´ Andrea. Här ligger bland annat det stora varuhuset Galleria Vittorio Emanuele som har sex våningar med skor, kläder, väskor och skönhetsprodukter. De allra bästa priserna kan du räkna med att hitta på outleten D magazine Outlet i samma område.
Paris
Att Paris har fantastisk shopping är ingen hemlighet. Här finns alla stora, kända designers, men Paris är också vintagehimlen nummer ett. Här är priserna som regel låga året runt, så stick gärna in om en vintagebutik när du väl är här. En av de mest populära vintagebutikerna är Kiliwatch. Kanske hittar du drömskorna på Christian Louboutins butik som ligger på gatan Rue de Grenelle, eller så beger du dig till varje fashionistas favorit; varuhuset Colette. Här hittar du de hetaste klädmärkena, skönhetsprodukter och något så annorlunda som en vattenbar i källaren.
Berlin
En stad som det skrivs mycket om nu för tiden är Berlin. Staden har snabbt blivit en av de mest trendiga i Europa och för de som är trötta på London och Barcelona är det hit man ska åka. Här hittar du fantastiska vintagebutiker, men också några av Europas största och bästa varuhus, som till exempel KaDeWe. Gatan Kurfürstendamm och närliggande Tauenzienstraße har alla de kända kedjorna, och är ett shoppingparadis för de allra flesta.
Flygbiljetter till London i januari
Stockholmfr. 191 kr
Göteborgfr. 220 kr
Köpenhamnfr. 252 kr
Oslofr. 372 kr
Malmöfr. 867 kr
Luleåfr. 1 360 kr
Flygbiljetter till Milano i januari
Stockholmfr. 264 kr
Köpenhamnfr. 302 kr
Göteborgfr. 652 kr
Malmöfr. 793 kr
Oslofr. 1 355 kr
Luleåfr. 2 201 kr
Billiga flygbiljetter till Paris i januari
Stockholmfr. 298 kr
Köpenhamnfr. 855 kr
Göteborgfr. 887 kr
Oslofr. 1 118 kr
Malmöfr. 1 611 kr
Luleåfr. 1 853 kr
Billiga flygbiljetter till Berlin i januari
Stockholmfr. 339 kr
Göteborgfr. 475 kr
Köpenhamnfr. 482 kr
Oslofr. 894 kr
Malmöfr. 991 kr
Luleåfr. 1 178 kr
Flygbiljetter till Köpenhamn i januari
Göteborgfr. 722 kr
Stockholmfr. 768 kr
Luleåfr. 1 121 kr
Malmöfr. 1 132 kr
Oslofr. 1 270 kr
Billiga hotell i Köpenhamn i januari
Billiga hotell i London i januari
Billiga hotell i Milano i januari
Billiga hotell i Paris i januari
Paris
från 1 191 kr
Paris
från 1 238 kr
Paris
från 1 300 kr
Paris
från 1 417 kr
Billiga hotell i Berlin i januari
Berlin
från 807 kr
Berlin
från 1 530 kr
Berlin
från 2 331 kr
Erbjudanden weekend
Nina
Nina Bjordal
Reseguiden.se
Publicerad: 2016-12-21
Fler artiklar