Ettan
En del av sla.se
Resor
Foto: iStock

Sista minuten till sol och skidåkning i Alperna

Nypistade breda backar, offpiståkning, solkräm på näsan och en kall öl i solen efter en härlig skiddag. Låter det lockande? Här är säsongens bästa Sista minuten-erbjudanden till skidåkning i Österrike, Frankrike och Italien.
Redo för riktig bra skidåkning? Oavsett om du har en hel vecka eller en långhelg till förfogande så är det ingen dum idé att tillbringa den i Alpernas snöklädda toppar. Just nu går det att fynda skidresor och vi guidar dig till de bästa priserna.
Var i Alperna ska man åka?
Är själva skidåkningen viktigast för dig så är de franksa Alperna ett bra val med dess enroma höjd och storlek, medan i Schweiz är priserna lite högre och allt lite lyxigare. Italien erbjuder väldigt god mat och en mer avkopplad liv i lyx, medan Österrike är perfekt för dem som vill ha den ultimata afterskiupplevelsen och en lite billigare skidsemester. Österrike är mest populärt och har flest besök av svenskar, varje år.
Åker man med kända skidarrangörer som STS Alpresor, Langley och Lion Alpin så ingår reseförsäkring, snögaranti och reseledare på plats.
Österrike
När du reser till österrikiska Alperna så flyger du antingen till Salzburg eller Inssbruk. Österrike är ett bra alternativ för plånboken då det oftast är den mest prisvärda destinationen och världsberömd afterski. Bra tips på skidorter är Bad Gastein, Saalbach, St Anton, Wagrain, Ischgl och Schladming.
Sista minuten till Österrike
Kaprun6 166 kr
Zell am See6 874 kr
Bad Gastein9 081 kr
Saalbach10 142 kr
Frankrike
Frankrike är känd för världens största skidanläggning, världens brantaste skidort, den längsta pisten - och glöm inte deras världsberömda mat. Välkända skidorter i Frankrike är Val Thorens, Chamonix, Val d´Isere och Sestriere.
Sista minuten till Frankrike
Val Thorens6 406 kr
La Salle-les-Alpes6 538 kr
Chantemerle10 660 kr
Italia
Italien är livsnjutarens favorit med orörd offpist, utsökt mat, italienskt vin och espresso på flera tusen meters höjd. Cervinia är Italiens högst belägna skidort med skidåkning på imponerande 3.883 möh och därför väldigt snösäkert. Andra välkända skidorter i Italien är Champoluc, Val Gardena och Cortina.
Sista minuten till Italien
Sauze d'Oulx7 217 kr
Cervinia7 260 kr
Praktisk info för skidresan
Kom ihåg att alltid ha kontanter med dig till lunch, när många av restaurangerna i backen inte tar kort. Ibland kan det vara billigare att hyra skidutrustning i stället för att ta med egen. Kolla hyrpriserna på valda resmålet och jämför dessa med priset flygbolagets skidfrakt. Vissa flygbolag erbjuder dock fri skidfrakt för att anpassa för alpina turister.
Erbjudanden på skidresor till Alperna och Sverige
Nina
Nina Bjordal
Reseguiden.se
Publicerad: 2017-01-18
Fler artiklar