Ettan
En del av sla.se
Resor
Välkommen till solskensstaten!
Foto: iStock
Välkommen till solskensstaten!

Roadtrip i exotiska Florida

Bil på Miami Beach under Art Deco Weekend-festivalen i Miami.
Foto: Shutterstock
Bil på Miami Beach under Art Deco Weekend-festivalen i Miami.
Seven Mile Bridge som tar dig till tropiska Florida Keys.
Foto: Shutterstock
Seven Mile Bridge som tar dig till tropiska Florida Keys.
South Beach, Miami
Foto: Shutterstock
South Beach, Miami
Temaparken Universal Studios Islands of Adventure
Foto: Shutterstock
Temaparken Universal Studios Islands of Adventure
Hängmattor på St Pete's Beach
Foto: Shutterstock
Hängmattor på St Pete's Beach
Skyline vid Eola Lake, Orlando
Foto: Shutterstock
Skyline vid Eola Lake, Orlando

Den bästa kombinationen av exotisk strand och underhållning

Florida är ett semesterparadis, och det bästa sättet att upptäcka det på är med hyrbil så att du kan njuta av full frihet. Tillbringa dagen på USA:s vitaste stränder, besök välkända temaparker som Disney World, upplev natur och djurliv i Everglades och sväng på höfterna till kubanska rytmer i Miami.
Att åka på en roadtrip kan leda till en spännande och annorlunda semester där du får se och göra mycket på resan. Att hyra bil i Florida är enkelt och ger dig samtidigt friheten att resa var du vill, när du vill. Ta med kompisgänget, familjen eller din älskling på en resa ni sent kommer glömma. Här är våra bästa tips till vad ni bör få med er på er roadtrip i den varma och allsidiga solskensstaten Florida.
Orlando
Många som reser med barn lockas av "världens temapark-huvudstad", Orlando. Här finner du bland annat berömda Disney World, Sea World, Wet'n'Wild, Universal Studios och Legoland. På Wizarding World of Harry Potter kan du besöka Galtvort, dricka trolldryck och köpa trollstav hos Olivaders. Orlando är platsen där alla finner en temapark som faller en i smaken. I Orlando kan du också utforska det vackra utelivet för barn och vuxna, de gröna parkerna och glittrande insjöar som Lake Eola – där du kan hyra svanformade träbåtar.
Daytona Beach
Du kan också kombinera Orlando med Daytona Beach på Floridas nordostliga kust. Besök de fantastiska stränderna som har blivit kända för sina vågor, sin surfing och bad. Lägg gärna till ett besök på Angell & Phelps Chocolate Factory. Är du eller barnen intresserade av motorsport så försök tajma in ett besök när till exempel Daytona 500 går av stapeln. En timme söder om Daytona, i Cape Canaveral, kan du som är intresserad av rymden besöka välkända Kennedy Space Center.
Miami
Längre söderut i Florida finner du kända Miami med sina vackra stränder, stiliga Art Deco-hus och höga kändisfaktor. Studera det myllrande folklivet från ett café på Ocean Drive i South Beach – platsen att se och bli sedd – eller mys på de kilometerlånga stränderna med sina färgglada badvaktstorn. Se Miami Skyline från ett kryssningsfartyg eller shoppa loss på Lincoln Road Mall, som är Miamis svar på 5th Avenue i New York.
Everglades
Inte allt för långt från Miami ligger Everglades nationalpark, ett subtropiskt våtmarksområde som är listat på UNESCO:s världsarvslista. Här finner du flera utrotningshotade arter som alligatorer, Florida-pantern och manater. Du kan också fiska, campa, ta turer till fots eller glida genom det stora vattenlandskapet i båt, då merparten av nationalparken endast är tillgänglig via vattenvägen.
Florida Keys
Längst ut på sydspetsen av Florida ligger Florida Keys, en sträcka av tropiska korall- och kalkstensöar som sträcker sig ut i Mexikogulfen. Allra längst ut ligger Hemingways Key West, platsen för bohemer, konstnärer, författare och äventyrare. Det här är den perfekta platsen för en karibisk getaway som är fullt av liberala människor och en avslappnad atmosfär. Njut av en karibisk inställning till livet och upplev havet via fiske, båtturer och snorkling – en perfekt plats för avkoppling och kvalitetstid med de små.
Tampa
På Floridas västkust finner du Tampa, med sina charmiga små landsbyar och rika historia. I närheten har du Clearwater Beach, med allt från piratskepps-cruise till minigolf, parasailing och fisketurer. I närheten finner du även St Petersburg Beach med sin mjölvita sand och delfiner synliga från stranden– som det är från flera av Floridas stränder på västkusten. Vid Tampa ligger även Busch Gardens, en familjepark som är baserat på möten med Afrika. Här finner du exotiska afrikanska djur som elefanter och krokodiller, samt flera shower och berg-och-dal-banor till barnens stora förtjusning.
Gillar du eller barnen hockey kan ni se bra NHL-hockey när Tampa Bay Lightning spelar.
Sarasota
Sarasota ligger mellan Clearwater och Fort Myers på Floridas västkust, och har bland annat Siesta Key Beach som är utsedd till både USA:s och Amerikas finaste sandstrand, samt en av världens vitaste stränder. Staden är känd som den centrala västkustens kulturella center, och var bland annat huvudkvarteret till Ringling-cirkusen på 20-talet – känt som världens bästa show. Detta kan du utforska mer på John and Mable Ringling Museum. Se också Sarasota Jungle Gardens som är 10 hektar med frodiga planteringar och exotiska djur.
Tips för en ännu bekvämare resa:
- I höst börjar SAS flyga direkt till Miami från Köpenhamn och Oslo, ingen risk att bagage kommer bort eller att ni missar anslutande flyg.
Populära hotell i Florida
Flyg till Florida
Miamifr. 2 626 kr
Orlandofr. 3 916 kr
Tampafr. 4 326 kr
Erbjudanden till USA
Nina
Nina Bjordal
Reseguiden.se
Publicerad: 2017-01-02
Fler artiklar