Ettan
En del av sla.se
Resor
Foto: iStock

Resmålen du bör satsa på i Mexiko

Playa del Carmen har något att erbjuda alla.
Foto: Shutterstock
Playa del Carmen har något att erbjuda alla.
Isla Mujeres ger dig total avkoppling.
Foto: Shutterstock
Isla Mujeres ger dig total avkoppling.
Tulum lockar många kärlekspar. Här får du strand och mayaruiner i ett.
Foto: Shutterstock
Tulum lockar många kärlekspar. Här får du strand och mayaruiner i ett.

Kritvita stränder, berömd snorkling, mystiska grottor och god mexikansk mat har gjort Mexiko till en av de mest populära vinterdestinationerna för oss svenskar. Vi hjälper dig att hitta rätt resmål i Mexiko för ditt resesällskap.
När du reser på chartersemester till Mexiko kommer du till Riviera Maya, ett område längs den karibiska kusten. Du landar på den internationella flygplatsen i Cancun och därifrån är det allt från 20 minuter till två timmar att köra till hotellet, beroende på var du valt att bo. Här får du några tips på hur du ska välja rätt område att bo i.
Kärleksparet
Om du vill ha en romantisk semester för två har du mycket att välja mellan på Riviera Maya. Playa del Carmen är perfekt om man vill ha lite vardagsliv runt sig, ett stort urval av restauranger – både enkla tacorestauranger och fina gourmetrestauranger, shopping, barer och en fantastisk strand. Vill du bara ha en avslappnad semester utan för mycket annat än ett fint hotell och en fin strand så kan du välja Tulum, Puerto Aventuras eller Akumal. Vill du ha lite av båda delar så är någon av de mindre städerna längs kusten ett bra val, som till exempel Puerto Morelos eller en av öarna Isla de Holbox och Isla Mujeres. Här finns det lite butiker och restauranger, men allt är väldigt avslappnat.
Barnfamiljen
Om du vill bo på ett hotell med många faciliteter så är det bäst att välja all inclusive. Vill du kunna gå in till centrum så är Playacar, en del av Playa del Carmen, ett bra alternativ. Här ligger det många fina all inclusive-hotell i alla prisklasser. Bilfria Isla de Holbox är också bra, men du ska veta att resan dit från flygplatsen kan vara lång. Puerto Aventuras är också ett bra område, det finns inget centrum men ett mysigt hamnområde med lite butiker och restauranger. Här håller också en av de många "simma med delfin"-arrangörerna till och det är populärt att sitta i hamnen och titta på dessa fantastiska djur. Akumal är också väldigt barnvänligt, och här ligger det stora all inclusive-hotell, men det finns inget centrum. Oavsett vart du väljer att bo är stranden helt fantastisk.
Partygänget
Det är ingen hemlighet att man i Mexiko kan festa hela natten, och dagen, om du vill. Alkohol är billigt och det finns många kända barer och nattklubbar. Om det är det här man är ute efter har du två val, antingen Playa del Carmen, eller Cancun. Rivierna Mayas mest kända nattklubb är Coco Bongo i Cancun – en plats som är svår att beskriva, det måste upplevas. Det finns också en mindre filial i Playa del Carmen. Cancun är ett populärt resmål bland amerikanska collegestudenter på "spring break", och har allt man som festprisse behöver. Dessutom finns många bra hotell, en helt fantastisk strand och väldigt bra shopping. Playa del Carmen är lite lugnare, barerna och nattklubbarna är koncentrerade till ett litet område längs huvudgatan Quinta Avenida och tar därför inte över så att de som inte är där för att festa blir störda. På kvällarna är det strandbarerna som lockar mest folk, allt är väldigt avslappnat och här får du gärna komma in med sandaler på – det är faktiskt det bästa för här är det sandgolv som gäller, även på dansgolvet.
För den kräsne
Om bara det bästa är gott nog, och du vill bo på ett lyxhotell är möjligheterna många. Det finns flera hotell både i Cancun och i Playa del Carmen, men några av de allra bästa ligger inte i någon stad, de har ett eget område längs med Riviera Maya. Precis innan du kommer till Tulum ligger ett fantastiskt lyxhotell som heter Dreams Tulum Resort & Spa, och hit reser många på bröllopsresa eller för att verkligen skämma bort sig själv. Puerto Morelos har också många femstjärniga hotell, så det kan absolut vara ett bra val för den som vill ha mycket lyx.
För den som reser ensam
Åker du till Mexiko och Riviera Maya ensam finns det flera trygga ställen att välja mellan. Är du intresserad av att lära känna nya människor och att ha liv och rörelse omkring dig passar Playa del Carmen bra. Här finns det mesta och du hittar alltid trevliga människor att prata med och kanske vänner för livet. Föredrar du att ta det lite lugnare, läsa en bok och bara njuta kan du åka till Tulum eller Isla de Holbox.
Prisvärd charter till Mexiko
Charter till Cancun
Cancun, Mexiko
7 731 kr
Charter till Playa del Carmen
Playa del Carmen, Mexiko
7 784 kr
Charter till Playa del Carmen
Playa del Carmen, Mexiko
8 252 kr
Charter till Playa del Carmen
Playa del Carmen, Mexiko
8 805 kr
Charter till Playa del Carmen
Playa del Carmen, Mexiko
8 860 kr
Charter till Holbox
Holbox, Mexiko
8 887 kr
All inclusive till Mexiko
Charter till Puerto Juárez
Puerto Juárez, Mexiko
9 999 kr
Charter till Playa del Carmen
Playa del Carmen, Mexiko
10 868 kr
Charter till Playa del Carmen
Playa del Carmen, Mexiko
10 904 kr
Charter till Puerto Morelos
Puerto Morelos, Mexiko
11 265 kr
Charter till Playa del Carmen
Playa del Carmen, Mexiko
11 502 kr
Charter till Akumal
Akumal, Mexiko
11 528 kr
Nina
Nina Bjordal
Reseguiden.se
Publicerad: 2016-12-14
Fler artiklar