Ettan
En del av sla.se
Resor
Macy´s är en av höjdpunkterna under Black Friday.
Foto: iStock
Macy´s är en av höjdpunkterna under Black Friday.

New York presenterar Black Friday

Black Friday. Sista fredagen i november varje år inträffar shoppingdagen numero uno i New York. Butiker och shoppingcenter kör rabatter från midnatt eller tidig morgon, 50-70% rabatt är inte ovanligt. Här kommer tips på vad du inte får missa den här dagen.
I år infaller Black Friday fredagen 25 november. Det kan låta dyrt att åka till New York för att shoppa en dag. Men det finns mycket annat att se och göra i New York den här tiden på året. Klä dig varmt, vintervindarna kan vara isande.
Julskyltning och pyntning
Black Friday sägs också vara starten på julen i New York. Julskyltningen är igång och julstämningen får du överallt på Manhattan. Stannar du lite längre så är onsdagen 30 november ett datum att komma ihåg. Då tänds den stora julgranen vid Rockefeller Center.
Macy's Thanksgiving Day Parade
24 november går den årliga paraden av stapeln. Den här paraden har en tradition sedan 1924. Cirka 3.5 miljoner människor trängs på gatorna varje år. På TV ses den av 50 miljoner människor. Paraden börjar 09 på morgonen och pågår till 12, så det gäller att vara morgonpigg och klä sig varmt.
Woodbury
Ge dig av utanför Manhattan på Black Friday. Ute på den stora outleten Woodbury som ligger cirka en timmes bilfärd utanför Manhattan är det rejäla rabatter på de redan rabatterade priserna. Men precis som på andra ställen är det väldigt mycket folk även här. Så åk i god tid med hyrbil eller buss.
Macys
Det stora och kända varuhuset Macy´s kör varje år rejäl rea på Black Friday. Här inne finns allt du kan tänka dig, från heminredning till skor, skönhet, kläder och leksaker. Kika på översikten av varuhuset och välj vilka våningar du vill till. Det är stort och rulltrapporna trånga. Macys finns på Herald Square mitt på Manhattan men också i Newport Center på andra sidan Hudson River i New Jersey. Och New Jersey betyder ingen skatt på priserna!
American Eagle
Ett tips, där hade de 40% på allt i fjol. Klädbutik för kille och tjej, spana in deras t-shirts och jeans. Här går det att göra fynd. Finns bland annat vid Union Square.
Abercrombie & Fitch
Abercrombie & Fitch flagship store på 5th avenue. Hit var det i fjol en kö som sträckte sig runt hela byggnaden. Anledningen? 40% på allt i hela butiken. Tips, testa butiken vid South Street Seaport som inte ligger mitt i smeten, eller var där i god tid innan öppning.
Union Square Market
Härlig julmarknad mitt på Manhattan. Rödvitrandiga tält som avlöser varandra är ett starkt kännetecken varje år på Union Square. Här hittar du allt från rykande varm choklad och handgjorda smycken till ljus, delikatesser och hattar.
Billiga flyg till New York
Stockholmfr. 2 522 kr
Köpenhamnfr. 2 622 kr
Göteborgfr. 2 775 kr
Oslofr. 3 133 kr
Luleåfr. 5 488 kr
Billiga hotell New York
Erbjudanden - New York
Paulina
Paulina Orell
Publicerad: 2016-11-09
Fler artiklar