Ettan
En del av sla.se
Resor
Vackra Mykonos.
Foto: iStock
Vackra Mykonos.

Mykonos – Grekland när det är som bäst

Långgrund strand for barnfamiljer i Plati Yialos.
Foto: Apollo
Långgrund strand for barnfamiljer i Plati Yialos.
Romantik i Agios Ioannis.
Foto: Ving
Romantik i Agios Ioannis.

Dags att besöka Greklands kanske vackraste ö

Ett av de verkliga guldkornen i ögruppen Kykladerna är Mykonos med fantastiska stränder, traditionella vitkalkade hus och ett trendigt nattliv som få andra grekiska öar kan matcha.
Få grekiska öar är så vackra som Mykonos, med sina vitkalkade hus och perfekta sandstränder. Och bäst av allt – det finns något för alla på Mykonos. Här är våra bästa tips för dig som planerar att resa hit i sommar.
Mykonos stad – shopping och de bästa nattklubbarna
Här kombinerar du sol och bad med de bästa restaurangerna och de mest trendiga barerna. Efter en dag på en av de många stränderna som ligger i Mykonos stad är det perfekt att promenera runt och kolla lite i butikerna före middagen. Staden är känd för sina mysiga, trånga gator där det är enkelt att hitta en taverna som serverar fantastisk grekisk mat. Det ligger även många bra restauranger i hamnen där du kan njuta av solnedgången tillsammans med middagen. Vill du fortsätta vidare har Mykonos stad ett fantastiskt nattliv, med en ganska vuxen publik, och du kan välja mellan allt från avslappnande loungebarer med havsutsikt till heta nattklubbar där du kan dansa hela natten lång.
Mykonos för barnfamiljen
Reser du med barn är det lätt att tro att Mykonos är ett stängt kapitel men där har du fel! Lilla Platis Gialos är helt perfekt för barnfamiljer med sin långgrunda strand och det går flera badbåtar till de andra stränderna i närheten. Det finns ett bra utval av restauranger som gärna tar emot både stora och små gäster, och hotellen håller en väldigt hög standard. Andra resmål som passar är Kalafati och Ornos.
Romantiska Mykonos
Naturligtvis passar Mykonos även för nyförälskade par som inte vill festa med en massa andra människor hela natten eller dela stranden med barnfamiljer som tar upp all plats. Då kan du bege dig till exklusiva Agios Ioannis som har Mykonos vackraste strand, azurblått hav och stora hotell precis vid havet. En lugn och fridfull semester för två, men blir du sugen på mer liv och rörelse så är Mykonos stad bara en halvtimme bort.
Charter till Mykonos
Erbjudanden - Grekland
Stine
Stine Berg
Publicerad: 2017-03-05
Fler artiklar