Ettan
En del av sla.se
Resor
Alcudia är Mallorcas mest populära resmål.
Foto: Ving
Alcudia är Mallorcas mest populära resmål.

Mallorcas 10 mest populära resmål

Palma, Mallorcas huvudstad, lockar med både shopping och bad.
Foto: Thinkstock
Palma, Mallorcas huvudstad, lockar med både shopping och bad.
Medlemsbild: Teresen
Puerto de Soller är ett av Mallorcas mest populära resmål.

Mallorca är ett hett resmål under sommaren och många återvänder hit år efter år. Den spanska ön lockar med många solsäkra resmål, vackra stränder och mycket avkoppling. Här får du de tio mest populära resmålen.
Svenskarnas sommarfavorit Mallorca är en ö i Balearerna, utanför Spaniens medelhavskust. Här får du en riktigt härlig semester, med fina stränder, tapas och mycket avkoppling. Trots att ön bara är lite större än Gotland så kan det vara svårt att välja vilket resmål som är bäst. Här får du de tio mest populära resmålen.
1. Alcudia – barnens charterfavorit
Alcudia hittar du på nordöstra Mallorca och detta är öns absoluta charterfavorit. Här trivs barnfamiljer bra, med långgrunda badmöjligheter och med allt inom promenadavstånd. De flesta hotell ligger längs den drygt en mil långa och breda Alcudiastranden. De bästa restaurangerna hittar du antingen vid de äldre delarna nere vid hamnen eller på gatan Avinguda de Pere mas I Reus.
2. Magaluf – Mallorcas hetaste nattliv
Magaluf ligger en halvtimme från Palma på Mallorcas sydkust och är känt för sitt heta nattliv. Här festar du natten lång och på dagen solar och badar du på den livliga sandstranden Magalufstranden. Många av uteställena har brittisk prägel och det finns många att välja mellan. Barnfamiljer åker gärna hit över dagen för att besöka den stora vattenparken. Precis bredvid Magaluf ligger lugna och mer mogna Palmanova.
3. Palma stad – Mallorcas fina huvudstad
Mallorcas huvudstad Palma de Mallorca är en liten storstad, snarare än en typisk turistort, och lockar med ett stort utbud av shopping, kultur och restauranger. Palmas äldre delar är otroligt vackra, med både den gotiska katedralen och mysiga gränder. Nere vid hamnen hittar du en populär strandpromenad, härifrån är det dessutom nära till sköna bad. Hit kan du åka både på charter och över en solig weekend.
4. Palmanova – Magalufs lugnare granne
Palmanova ligger på södra Mallorca och är lugnare och mognare än den nästan ihopväxta grannorten Magaluf. Här finns det tre centralt belägna stränder att välja mellan, alla i fina bukter nära varandra. Vid strandpromenaden ligger restaurangerna på rad och det finns gröna promenadstråk att njuta av. Resmålet passar både den som vill koppla av och den som vill ta del av utelivet.
5. Cala d´Or – gyllene bukt med många stränder
Cala d´Or betyder "den gyllene bukten" och ligger på Mallorcas östkust. Här kan du sola och bada på fem stränder som alla ligger i en egen bukt. Badorten har en livlig gågata där du kan strosa bland butiker och tapasbarer. Vid den eleganta marinan finns det många trevliga restauranger att äta skaldjur på. Resmålet är lugnt och passar både barnfamiljer och par.
6. Santa Ponsa – liten och modern turistort
Santa Ponsa ligger väster om Palmabukten, bortanför Magaluf och Palmanova och en kvart från Palma. Det är en modern liten turistort med bra shopping och ett stort utbud av restauranger nere vid marinan. Ortens hjärta är den finkorninga sandstranden som ligger i en skyddad bukt, kantad av pinjeträd.Till Santa Ponsa åker du som vill ligga på stranden, ta del av nöjeslivet eller för att spela golf.
7. Cala Mayor – resmål nära Palma
Cala Mayor ligger utanför Palma och är ett av Mallorcas första charterresmål. Det är en kuperad semesterort med fin sandstrand, mycket folkliv på huvudgatan Joan Miró. Här finns både det berömda Miró-museet och den spanska kungafamiljens sommarresidens. I Cala Mayor kombinerar du stranddagar med nöjesliv, kultur och shopping och det är lätt att ta sig till Palma för fler upplevelser. Resmålet lämpar sig bäst för vuxna utan barn.
8. Puerto de Sóller – mysig by bortanför berget
Puerto de Sóller ligger väster om bergskedjan Sierra de Tramuntana, på Mallorcas norra kust. Den här fridfulla fiskebyn lockar med en vacker strand mitt i centrum, fina omgivningar, citrusodlingar och trevliga vandringsleder. Hamnen är full av både lyxbåtar och mysiga restauranger. Populära utflyktsmål härifrån är konstnärsbyn Deía och bergsbyn Valldemossa. Du kan även ta den gamla spårvagnen till byn Sóller som ligger en halvmil bort.
9. Cala Millor
Cala Millor hittar du på Mallorcas östkust. Här finns en av Mallorcas bästa stränder, en två kilometer lång och välskött sandstrand med aktiviteter för både barn och vuxna. Stranden och strandpromenaden kantas av palmer och pinjetträd. Resmålet har även restauranger, barer, diskon, butiker och fina promenadstråk. Är du sugen på en utflykt så är det nära till Drakgrottorna med sina droppstensformationer. Det är även nära till bra golfbanor. Hit åker alla sorters resenärer.
10. Cala Ratjada
Cala Ratjada på norra Mallorca är en charmig gammal fiskeby med trevligt nöjesliv och många sköna badvikar där Son Moll är den mest kända. Fiskehamnen är hjärtat av byn och här finns både trevliga restauranger och uflyktsbåtar som går över till grannön Menorca. Det är även nära till två av öns bästa golfbanor. Här trivs både barnfamiljer och par som önskar lite högre standard på semestern, dessutom har många av öns befolkning själva sommarhus här.
Ta sig till Mallorca
Du kan åka hit med till exempel charterbolagen Apollo, Ving, Fritidsresor, Solresor och Airtours. Är du ute efter en långhelg i Palma så kan du flyga reguljärt med bland andra Norwegian, Air Berlin, SAS och Lufthansa. Restiden är på omkring tre och en halv timme och skönast väder får du mellan maj och oktober.
Mallorcas bästa charterresmål
Charter till Magaluf
Mallorca, Spanien
3 795 kr
Charter till Alcudia
Mallorca, Spanien
3 995 kr
Charter till Cala Mayor
Mallorca, Spanien
4 540 kr
Charter till Palmanova
Mallorca, Spanien
4 745 kr
Charter till Cala d'Or
Mallorca, Spanien
4 795 kr
Charter till Puerto de Soller
Mallorca, Spanien
4 845 kr
Charter till Palma de Mallorca
Mallorca, Spanien
5 977 kr
Charter till Cala Millor
Mallorca, Spanien
5 977 kr
Charter till Santa Ponsa
Mallorca, Spanien
6 558 kr
Flyg till Palma
Stockholmfr. 673 kr
Göteborgfr. 1 316 kr
Malmöfr. 2 884 kr
Teresen
Terese Nilsson
Publicerad: 2017-03-13
Fler artiklar