Ettan
En del av sla.se
Resor
Foto: iStock

Kryssa i Medelhavet till extra bra pris

Att åka på kryssning i maj kan bli riktigt billigt. Eller vad sägs om sex dygn i Spanien, Frankrike och Italien för under 3600 kronor?
Att kryssa är ett smart sätt att resa för den som både är prismedveten och nyfiken på att se mycket nytt. Eftersom det mesta är inkluderat i kryssningen är det lätt att hålla koll på kostnaderna, samtidigt som du upptäcker en ny destination varje dag. Skeppen lägger ofta till mitt i städerna och du slipper att leta boende och parkering i ett sommartrångt Europa.
Halva Europa för under 3500
Fler och större fartyg gör att det får plats fler resenärer på varje avgång. Ett snabbt sök på de stora kryssningsbolagens sajter visar på riktigt låga priser. Royal Caribbean erbjuder bland annat en sex dagar lång kryssning i Västra Medelhavet med stopp i bland annat Barcelona, Valencia och Provence för 3380 kronor. MSC Cruises har en liknande resa, men till Östra Medelhavet, för 3700 kronor. Priserna inkluderar inte flyg till avresehamnen, men i dag når du enkelt de flesta europeiska kryssningshamnarna med lågprisflyg.
Köpa paket dyrare
Givetvis erbjuder rederierna resor där även flyget ingår, men då börjar priserna på runt 7000 kronor för en veckas kryssning i Medelhavet.
Hitta din resa här:
- Boka flyg till kryssningen
- Hotell i hela världen
- Erbjudanden på kryssningar
Stine
Stine Berg
Publicerad: 2017-03-08
Fler artiklar