Ettan
En del av sla.se
Resor
Foto: iStock

Hitta din dröm-ö i Karibien

Besök Havanna om du väljer att resa till Kuba.
Foto: Thinkstock
Besök Havanna om du väljer att resa till Kuba.
På St Maarten gäller det för piloten att ha tungan rätt i mun.
Foto: Thinkstock
På St Maarten gäller det för piloten att ha tungan rätt i mun.

De flesta av oss har nog någon gång drömt om att varva ner på en kritvit paradisstrand på någon ö i Karibien. Charterarrangörerna har gjort den här drömmen lite mer realistisk genom att erbjuda bra paketresor hit. Här guidar vi dig till rätt ö för just dina önskemål och behov.
De flesta av de karibiska öarna erbjuder vita potatismjölsstränder, svajande palmer, strålande sol från en klarblå himmel och härlig musik, samt en ständigt leende lokalbefolkning. Det kan dock vara svårt att skilja öarna åt. Vilken ö är bäst om du vill ha bra shopping eller vilken ö har mest barnvänliga stränder? Här hjälper vi dig att hitta rätt karibisk ö som bäst uppfyller dina förväntningar och önskemål.
Saint Lucia
Känner du dig utarbetad och vill kunna koppla av på en fin sandstrand med en bra bok är det här en perfekt ö för dig. Här finns det gott om platser där du kan få vara för dig själv. Skulle du dock vilja aktivera dig finns det gott om aktiviteter all välja mellan. På Saint Lucia trivs de flesta. Är du istället ute efter ett pulserande nattliv kanske du ska välja en av de andra öarna. Hit reser du reguljärt på egen hand.
Kuba
Kuba är väldigt annorlunda jämfört med de andra karibiska öarna. Det är inte bara det att ön är mycket större än de andra, den har också mycker mer att erbjuda. Här finns gott om paradisstränder att lapa sol på, men också en otroligt spännande och rik kultur. Ett besök till Havanna är nästan ett måste med sina färgglada hus och bilar. Varadero är en välkänd semesterort med fina stränder men det finns många andra att välja mellan. Hit reser du med Ving, Apollo eller på egen hand.
Guadeloupe
På den här karibiska ön finns det, precis som på många av de andra, många härliga stränder och ett inbjudande turkost hav. Det finns dessutom oändligt många aktiviteter att välja mellan ifall du gillar lite fart och fläkt. Bestig vulkaner, snorkla bland koraller, dansa loss till kreolsk zouk eller undersök Guadeloupes exotiska djungel. Här trivs de flesta resenärer, oavsett ålder och intressen, det är dock ingen partyö. Hit reser du med Langley eller på egen hand.
Aruba
Aruba är en av de mer välkända öarna i Karibien och det är lätt att förstå varför. Här finns kritvita stränder, svajande palmer och ett inbjudande hav. Eagle Beach är en av öns mest kända stränder och en av de bästa i världen. Aruba är väldigt populär bland kärlekspar och nygifta, men hit reser även kompisgäng och vill sola, bada, äta och dricka gott. Här trivs du som gillar strandlivet och att ta det ganska lugnt, men möjligheten att festa finns också för den som önskar det. Hit reser du med Ving eller på egen hand.
Barbados
Barbados är en av de karibiska öarna som länge varit populära. Ön erbjuder vackra stränder, fin natur, ett hett nattliv och god mat. Den historiska staden Bridgetown, som finns med på UNESCOs världsarvslista, erbjuder förutom shopping även muséer, St Michaels Cathedral och spännande dofter och ljud. Förutom strandlivet och Bridgetown finns det inte jättemycket att hitta på, så här trivs du bäst om du gillar strandliv, party och lite enklare shopping. Hit reser du med Ving eller på egen hand.
St Martin/St Maarten
Många diskuterar vad ön egentligen heter, men sanningen är den att ön är delad mellan två nationer; Nederländerna och Frankrike. Därför används båda stavningarna och skillnaden på de olika sidorna av ön är slående. Den nederländska sidan känns mer turistanpassad med stora hotell och kasinon, medan den franska känns mer genuin med mindre byggnader och makalöst god mat. Här finns massor av bra restauranger. Reser du med Ving kan du välja att kombinera de båda sidorna. Res hit med Ving eller på egen hand.
Trinidad och Tobago
De här två öarna är båda väldigt vackra men skiljer sig ganska mycket från varandra. För dig som gillar fart och fläkt passar Trinidad med sin shopping och håll igång bäst. Föredrar du kritvita stränder, turkost vatten och frodig natur passar grannön Tobago bättre. Missa inte den makalöst vackra stranden Pigeon Point på öns västra sida. Res hit med Apollo eller på egen hand.
Antigua och Barbuda
Antigua är en av de vackraste öarna i Karibien, med hela 365 stränder att välja mellan och ett hav som är mer turkost än någon annanstans. Dessutom har Antigua en rik historia, spännande kultur och en ständigt leende lokalbefolkning. Systerön Barbuda är även den makalöst vacker, med sin unika rosa sand, historiska ruiner och oförstörda natur. Båda öarna har ett romantiskt och lyxigt skimmer över sig och hit reser du som uppskattar just det. Hit reser du på egen hand.
Dominikanska Republiken
Även på den här ön är stränderna och vattnet sagolikt. Det som gör att Dominikanska sticker ut är att här kan du hitta boende i alla olika prisklasser, till skillnad från de lite mer avlägsna och exotiska öarna. Dominikanska Republiken lockar med vackra vattenfall, regnskogsklädda berg och härliga merengue och bachata-toner att dansa loss till. Förutom ett lugn finns även tillfälle för shopping och golf så här trivs de allra flesta. Hit reser du med Apollo, Ving, Fritidsresor eller på egen hand.
Grenada
Den här lilla och relativt orörda ön är perfekt för dig som vill varva ner och koppla av. Här stressar man inte och alla du möter har ett stort leende på läpparna. Grenada är en romantisk destination som förutom sol och bad erbjuder underbar snorkling och dykning, samt spännande vandringsturer som avslutas vid vackra vattenfall. Besök gärna grannön Petit Martinique och staden St George´s för fler härliga upplevelser. Grenada är känt för sina kryddor som till exempel muskotnöt, kakao och vanilj. Hit reser du på egen hand.
Saint Vincent och Grenadinerna
Saint Vincent och Grenadinerna består av 32 öar som alla är relativt orörda och där du kan du hitta boende i alla prisklasser. Höjdpunkterna, förutom att sola på de vackra stränderna, är den fantastiska dykningen och snorklingen. Ta gärna en dagstur till Tobago Cays där stränderna är så vita att du blir bländad och där snorklingen är bland de bästa i Karibien. Du kan också vandra i regnskogar, segla bland öarna och gå på marknad. Öarna passar perfekt för barnfamiljen, paret eller kompisarna som vill ta det lugnt. Hit reser du på egen hand via Barbados, Trinidad eller Saint Lucia.
Martinique
Den här vackra ön ligger norr om St Lucia och erbjuder, precis som många av de andra öarna, kritvita sandstränder, turkost vatten med badkarstemperaturer och palmer som ger en behaglig skugga ifall du vill njuta av en bra bok eller slumra till ett tag. Bo gärna i den charmiga lilla staden Sainte-Anne som är en idyll med sina färgglada hus och fina hotell. Här finns även några av öns allra bästa stränder. Tröttnar du på sol och bad erbjuder Martinique många aktiviteter, som till exempel att vandra upp på vulkanen Pelée och att promenera runt i botaniska trädgården i Balata. I Les Trois-Ilets kan du bland annat dyka, fiska och spela golf. Hit reser du på egen hand.
Puerto Rico
Öster om Dominikanska Republiken ligger den här populära semesterön med stränder, vattenfall, shopping och ett hett nöjesliv. På den populära stranden Playa Isla Verde samsas festglada ungdomar som firar Spring Break med barnfamiljer och kärlekspar. Det sägs att den här stranden är Puerto Ricos svar på Copacabana.Tröttnar du på strandlivet kan du besöka någon av öns insjöar och vandra bland frodig natur och vackra vattenfall. I storstaden San Juan finns muséer, många bra restauranger och nattlivet gör ingen besviken, här kan du barhoppa hela natten lång. I San Juan finns även flera fina sandstränder.
Turks & Caicos
De här öarna är perfekta för dig som vill ta det lugnt och som njuter av strand- och vattenaktiviteter. Dykvattnet här är bland de främsta i världen så här kan du spendera en stor del av semestern med Nemo och hans vänner. En av de vackraste stränderna är Grace Bay Beach där du trots dess popularitet lätt hittar en egen plats där du kan njuta. Öarna är en del av en skärgård tillsammans med fler mindre paradisöar, söder om Bahamas. Lokalbefolkningen är väldigt vänlig och hjälpsam och här finns i stort sett ingen brottslighet. Hit reser du på egen hand.
British Virgin Islands & US Virgin Islands
De Brittiska Jungfruöarna, som de också kallas, utgör den östra delen av ögruppen Jungfruöarna medan de Amerikanska Jungfruöarna utgör den västra. På den brittiska delen är en utflykt till populära The Baths ett måste, här vandrar och simmar du genom grottor för att komma ut till en kritvit sandstrand där snorklingen är makalöst bra. Vackra stranden White Bay är bländande vit och även den väl värd ett besök. De Amerikanska Jungfruöarna består av St. Thomas, St. John och St. Croix och hit reser gärna välbärgade amerikanare på semester. Här finns pittoreska städer, restauranger med mycket hög standard och självklart nästan overkligt turkost vatten. St. Thomas erbjuder shopping och ett bra nattliv, St. John fina vandringsleder och ett helt ok nattliv och St. Croix är mest känt för sin dykning vid "The Wall". Hit reser du på egen hand.
Det här är bara några av Karibiens alla paradisöar. Det finns många fler, som till exempel St. Barths, Dominica och Anguilla. Oavsett vilken ö du besöker i Karibien är det nästan omöjligt att bli besviken. Nu är det bara för dig att hitta din favorit.
Charter till Karibien
Erbjudanden till Karibien
Linae
Lina Eklund
Publicerad: 2017-08-16
Fler artiklar