Ettan
En del av sla.se
Resor
Badorten Budva i Montenegro berbjuder fina stränder och kristallklara vatten. Visst ser det lockande ut
Foto: iStock
Badorten Budva i Montenegro berbjuder fina stränder och kristallklara vatten. Visst ser det lockande ut

Hetaste nyheterna inför sommaren 2017

Sol, sommar och god medelhavsmat - det är nu hög tid att planera semestern! I år har TUI, Ving och Apollo flera nya resemål. Här är sommarens hetaste nyheter samlade på ett ställe.
Längtar du efter en golfsemester i Portugal eller att bada i kristallklart vatten i Kroatien? Har du kanske alltid drömt om att besöka ljuva Franska rivieran eller uppleva Sardiniens smaragdkust. Det är nu dags att börja planera inför sommarens soläventyr.
Algarve i Portugal
Till sommaren 2017 lanserar TUI (tidigare Fritidsresor) ett nytt resemål i Portugal: Algarve - Portugals riviera som erbjuder dramatiska stränder och golf i världsklass. TUI satsar också på träningshotell och parhotell i området, så detta är en bra destination om du vill ägna semestern åt att iföra nya sunda vanor eller om du är ute efter en trevlig, och romantisk resa tillsammans med din käraste. Prova träningshotellet Hotel Robinson Club Quinta da Ria eller vuxenhotellet Sensimar Falesia Atlantic. Hit kan du flyga på 4 timmar och 10 minuter varje lördag hela sommarsäsongen och du kan välja på destinationer som Albufeira, Tavira, Lagor, Alvor och Amarco de Pera.
Sök resor till Algarve »
Ving utökar med Almeriakusten i Spanien
Vings nyhet till nästa sommar är Almeriakusten. Resmålen El Toyo och Roquetas de Mar var redan klara i september, nu tillkommer även Aguadulce. Aguadulce ligger mellan Roquetas de Mar och Almeria i sydöstra hörnet av det spanska fastlandet. Här får du lite vibbar av franska rivieran. Stranden och strandpromenaden ligger i lugna omgivningar nästan helt utan biltrafik. Högre upp i orten finns snabbköp, caféer och ett livligt folkliv. Bege dig till marinan där restauranger och barer ligger vägg i vägg med en härlig utsikt över båtarna i hamnen.
Sök resor till Almeriakusten »
TUI satsar på Sardinien och Montenegro
Oblia på Sardinien är en liten stad söder om Sardiniens Smaragdkust. Res hit för makalösa stränder och ett härligt stadsliv och rik kulturhistoria. Upplev det äkta Italien samtidigt som du kan njuta av turistlivet i den här idylliska staden. Glassbarer, modebutiker, kyrkor och små torg avlöser varandra inne i stadskärnan.
Sök resor till Oblia »
Kroatiens granne Montenegro har samma fina stränder, kristallklara vatten, gröna öar och läckra mat gjord på närodlade råvaror. Här är matkulturen influerad av Kroatien och Italien. Njut av färsk medelhavsfisk, skaldjur, ostar och lufttorkad skinka. Det finns resmål för de flesta smaker. Budva är den största badorten med flera stränder och ett livligt kvällsliv. Bečići ligger i viken intill Budva och är betydligt lugnare. Petrovac är ett rofyllt resmål med fin strandpromenad. Porto Montenegro har en exklusiv småbåtshamn där TUI's femstjärniga De Luxe-hotell ligger.
Sök resor till Montenegro »
Apollos nya orter på Mallorca och i Kroatien
Kroatien är ett resmål som fler och fler upptäcker. I sommar utökar Apollo dess utbud med två nya orter, Promajna och Vodice. Promajna är en liten badort för dig som gillar lugnt strandliv. Vodice passar dig som söker lite mer liv och rörelse. Här finns ett brett utbud av restauranger och flera uteställen att roa sig på om kvällen.
Sök resor till Kroatien »
Mallorca är en klassiker som lockar många svenskar varje sommar. I år utökar Apollo med den nya orten Cala Ratjada. Här finns flera mysiga små badvikar, många bra restauranger och en livlig hamn. Orten passar både barnfamiljer och par som vill ha en avkopplande vuxensemester.
Sök resor till Mallorca »
TUI erbjuder Franska rivieran
På Franska rivieran finner du en skön stämning med svårslaget utbud av shopping, restauranger och kulturevenemang. Här kan du njuta av långa ständer, det provensalska köket och vacker arkitektur. TUI erbjuder reguljärflygs antingen en weekend eller en hel vecka. Du kan välja mellan tre franska orter: Nice, Cannes och Juan-les-Pins. Nice är en inspirerande sydfransk storstad som har både kultur, strand och shopping. Cannes erbjuder exklusivitet och otrolig utsikt över medelhavet. Vad du än väljer kommer du att få njuta av det franska köket, svårslagen shopping och fina ständer.
Sök resor till Franska rivieran »
Solresor satsar på Lissabon
Solresor gillar Portugal och har resor till södra Portugal i sitt utbud. Nu utökar de just Portugal för att göra utbudet komplett. Välkommen till huvudstaden Lissabon med sina tillhörande badorter Estoril och Cascais samt Troia som ligger cirka fyra mil från Lissabon. Solresor flyger till Lissabon med Primera Air från Stockholm under perioden april - oktober.
Sök resor till Lissabon »
Hitta och jämför alla sommarresor 2017
- Charter- och paketresor »
- All inclusive-resor »
Paulina
Paulina Orell
Publicerad: 2016-12-04
Uppdaterad: 2017-04-12
Fler artiklar