Ettan
En del av sla.se
Resor

5 barnvänliga storstäder

Ta med barnen på en upptäcktsfärd i en ny och spännande stad i år. Här är våra fem favoriter med höjdpunkter för både stora och små.
Att resa till en storstad med barnen behöver inte vara jobbigt. Här är 5 städer där hela familjen kan ha kul!
Vi har satt följande krav på städerna:
- Flygresan måste vara kort och utan mellanlandningar
- Det skall vara en stad med parker och/eller stränder
- Aktiviteter för både barn och vuxna
- Lätt att hitta och ta sig runt
Köpenhamn: Tivoli och BonBon-Land
Köpenhamn är en favorit, och hit kan du flyga eller ta tåget. Det är en trevlig stad med bra mat, 125 lekplatser och en strand. Tivoli är Danmarks mest besökta nöjespark med över 26 spännande attraktioner och är en hit oavsett ålder - här kombineras karuseller och sockervadd med gastronomi och musik. Besök även nöjesparken Bakken och Köpenhamns Zoo, en av Europas äldsta djurparker. Experimentarium City är ett centrum för naturvetenskap och teknik med över 200 aktiviteter och har många roliga aktiviteter för barnen. Om ni vill ha sol och bad, åk till Amager Beach Park - en lång strand med lagun och vattensporter. Ett besök på Marionetteatret i Kongens Have är också roligt, och har du tid över ska du bege dig till nöjesparken Bon Bon-Land med över 60 attraktioner, ca 50 minuters bilresa från Köpenhamn.
Barcelona: strand mitt i staden + nöjespark med utsikt
Barcelona är en underbar stad för både barn och vuxna, och på huvudgatan Las Ramblas står gatumusikanter och konstnärer redo att underhålla. På sommaren är stranden, som ligger väldigt nära city, en favorit för hela familjen. Andra saker att uppleva är Barcelona Zoo med mer än 7000 djur och Parc de la Ciutadella. Tibidabo är en nöjespark som ligger 30 minuter från staden på en kulle med fantastisk utsikt över Barcelona. På Zoologiska museet kan man se skelett av mammutar och stora valar. Och om någon i familjen är det minsta intresserad av fotball är ett besök på fotbollsstadion Camp Nou en självklarhet. Barn brukar också gilla trädgårdarna och den ”barnsliga” arkitekturen i Parc Guell.
London: Madame Tussauds och den musikaliska Lion King
Bara två timmar bort med flyg ligger London, med stora parker och lekplatser i de flesta stadsdelarna. Ta med barnen på en utflykt till Hyde Park och mata änderna och få en överblick över staden i pariserhjulet London Eye. Ett måste är att se alla vaxfigurer, inkluderat Donald Trump, på Madame Tussauds. Musikalen "Lejonkungen" på Lyceum Theatre är också ett säkert kort. Andra höjdpunkter är Legoland, liksom den stora nöjesparken Thorpe Park som ligger en timme utanför London. Ett besök i London Zoo är alltid kul, och ni får inte missa de barnvänliga museerna Natural History Museum, Science Museum, The London Film Museum och det lite mindre Sherlock Holmes Museum på Baker Street. Är barnen trötta på att promenera kan ni se alla sevärdheter från översta våningen i en röd dubbeldäckare (de har också wi-fi).
Paris: Disneyland Paris och parkhäng
Paris är en vacker stad med flera stora och vackra parker, fina promenadmöjligheter och turistattraktioner längs Seinen, inte minst den stora kyrkan Notre Dame, känd från Disney-filmen Ringaren i Notre Dame. Disneyland Paris är kanske den största höjdpunkten för barnen och här behöver man ofta lägga 2 dagar om man vill hinna med allt. Ett besök i toppen av Eiffeltornet för att titta på utsikten över Paris är ett måste. Inte långt bort ligger Bois de Boulogne, en kombination av nöjesfält och zoo där det finns ett eget zoo anpassat för barn kallat Jardin d'Acclimatation. Utforska muséet Louvren, barnen brukar gilla glaspyramiderna utanför och den egyptiska delen med mumier, sarkofager och papyrus från det gamla Egypten. Missa inte mysiga stadsdelen Montmartre med sina gatumusikanter, artister och den vackra kyrkan Sacre Coeur som ger utsikt över hela Paris. En annan höjdare är Luxemburg park med sina fontäner, marionett-teatrar, schack- och boulespelare, det naturhistoriska muséet och den botaniska trädgården.
Berlin: City Beach + middag på 368 meters höjd
Tyskarna är förtjust i barn, och därför finns det många barnvänliga alternativ när det gäller kaféer till restauranger, dessutom finns det lekplatser överallt i staden. Berlin är också en historisk och kulturell stad med massor att utforska för både stora och små. Det finns breda trottoarer och gott om utrymme att gå och vill ni ha en paus från stadslivet är det bara till att a tunnelbanan 7 hållplatser från Ku'damm till Freibad Jungfernheide - Berlins fina stadsstrand. Andra höjdpunkter för barnfamiljen i Berlin: Legoland Discovery Center, Berlin Wall, Berlin Zoo och Europas största akvarium. Åk och rita på East Side Gallery - en 1,3 kilometer lång väggmålning och avsluta dagen med en middag på 368 meters höjd i tornet Fernsehturn - det kommer barnen inte glömma!
Erbjudanden - Resa med barn
Nina
Nina Bjordal
Reseguiden.se
Publicerad: 2017-02-13
Fler artiklar