Ettan
En del av sla.se
Resor
Foto: iStock

4 trender: Kom i form till Beach 2017

Glöm detox-kurerna och kvällarna på träningscentret - Vi har tagit ett djupdyk i resetrenderna inför sommaren 2017. Här är 4 förslag på hur du kan kickstarta sommarformen när du är på semester.
De sista åren har resetrenderna ändrat sig drastiskt. Till skillnad från den vanliga chartersemestern är många postitiva till att uppleva något utöver det vanliga på semestern. Aktiva resor har blivit populärare än någonsin och många reseföretag har följt med strömmen. Här är 4 tips till både aktiva och lugnare träningsresor.
1. Yoga + detox - Fokus på kropp och själ
Reseföretagen märker en stor efterfrågan av speciellt en typ av träningsresor: Yoga-resor. Yoga-resor är något både för nybörjaren men också proffset och de bästa yogadestinationerna finner man oftast lite utanför turistdestinationerna.
2. Träninghotell + gruppträning
Flera önskar att kombinera semester med träning istället för att ligga i solstolen hela semesterveckan och under 2017 har gruppträning blivit den mest märkbara trenden. Det har både stora och små reseaktörer märkt av och utbudet med konceptet träning och sund kost ökar för varje år. Idag finns spännande alternativ med allt från vattensporter, gruppträning, bootcamp, yoga och pilates, personlig träning och mycket mer.
3. Lär dig något nytt: Lär dig surfa
De bästa platserna att lära sig surfa i Europa är Portugal eller Fuerteventura. Att surfa är ett enkelt sätt att hålla sig aktiv på semestern och det bästa är att du kan skryta om dina surfkunskaper i efterhand. Hur läckert hade det inte varit att bemästrat surfbrädan en gång för alla? De finns många surfskolor till exempel La Point i Portugal som troligen är den mest kända i Europa. Om du är sugen på att ägna semestern till att lära dig surfa, få nya vänner och leva livet vid havet så har vi här några guider till världens bästa surfspots.
4. Vandring i vacker natur
Vill du uppleva vandring i vacker natur, unika bergsbyar och god mat och dryck samtidigt som du kommer i form? Då är vandringresa något för dig. I guiden har vi listat 5 st vandringar som tar dig på allt ifrån romantiska fiskebyar till slående utsikt
Ta med den du håller kär eller en god vän och samla fina minnen till fots.
Erbjudande Aktiva resor
Nina
Nina Bjordal
Reseguiden.se
Publicerad: 2017-04-28
Fler artiklar