Ettan
En del av sla.se
Resor
Spa-lyxa i Baltikum.
Bild: Viimsi Spa
Spa-lyxa i Baltikum.

3 spa-pärlor i Baltikum

Medlemsbild: Christinee
Reseguidens medlem Chriholm på väg mot Pearlbath i Jürmala.
Härlig pool på Grand Rose på Ösel.
Bild: Grand Rose
Härlig pool på Grand Rose på Ösel.
Erbjudanden - Spa & Hälsa

Baltikum är ett prisvärt mecka för spa

På andra sidan Östersjön finns det gott om härliga spahotell, utmärkta för en weekend. Det sparas inte på krutet och dessutom är det ofta snäppet billigare än på hemmaplan.
Det finns många goda skäl att planera in en spaweekend i Baltikum i höst. Länderna på andra sidan Östersjön har en stark spa-tradition och det är dessutom ofta billigare med behandlingar än på hemmaplan. Det är också lätt att ta sig dit med antingen färja eller flyg. Nedan listar vi tre populära spa-hotell på andra sidan Östersjön.
Estland
För svenskar är Tallinn ett populärt resmål och det är lätt att ta sig över med antingen båt eller flyg. Två populära spa-hotell är Viimsi Spa, strax utanför Tallinn eller Grand Rose i Kuressaare, på ön Ösel.
Viimsi Spa
På Viimsi Spa strax utanför Tallinn kan man välja mellan fler än 40 olika behandlingar, de flesta för skönhet och välmående, men en del rent medicinska behandlingar finns också på menyn. En avslappnande helkroppsmassage kostar exempelvis motsvarande 337 kronor för en timme.Det finns också ovanligare behandlingar som honungsmassage, undervattensmassage, choklad- och kaffebehandling eller vakuummassage.
Grand Rose Spa Hotel
Spa-hotellet Grand Rose Spa Hotel öppnade 2006 i Kuressaare på den södra delen av ön Ösel. Hotellet har som namnet antyder ett ros-tema och hotellet håller en klassisk och elegant stil. Att ta sig från Tallinn tar cirka 4 timmar med buss, men det finns också flyg direkt till Ösel från Sverige. En klassisk massage med balsam och ayurvediska aromoljor kostar motsvarande 295 kronor för en timme. Apelsinpeeling, massage på varmt stenbord och indisk ayurvedisk massage för huvudet hör till de lite ovanligare behandlingarna.
Lettland
Även Lettland har gott om olika spahotell och många är belägna kring Riga. Det är lätt att hitta biliga flygbiljetter dit och två bolag som trafikerar från Sverige är Air Baltic och Ryanair. Ett populärt spa-resmål i Lettland är kurorten Jürmala som ligger vid havet, bara 2,5 mil från Riga. Här finns flera olika spa-hotell att välja på.
Hotel Jürmala Spa
Hotel Jürmala Spa är ett av de mest välkända i staden och här erbjuds över hundra olika behandlingar. En timmes helkroppsmassage kostar motsvarande 453 kronor. Till de lite ovanligare behandlingarna hör massage med bamburör, och behandling i en så kallad hälsokapsel, där besökaren slappnar av med aromatiska oljor, infrarött ljus och vattenmassage.
Ellinor
Ellinor Thunberg
Publicerad: 2009-09-12
Uppdaterad: 2018-11-22
Fler artiklar